Food

Meny

SMALL DISHES / STARTERS

Spicy chicken wings

with Japanese mayonnaise and kimchi

ESESKS

6 pcs. 90,- / 12 pcs. 150,-

Lobster bisque

with fennel and terragon oil, served with bread

GMSELSK

185,-

Beef Tartar

with black garlic mayonnaise, horseradish and quail egg yolk

EH

180,-

Carpaccio

with horseradish, parmesan and ruccola

MN

170,-

Crab in brioche

with ruccola and crispy shallots

EHMSK

165,-

MAIN COURSES

Abelone burger

with caramelized onions, cheddar, bacon and fries

EHMSN

240,- / veg. 230,-

Chargrilled pork chops

with succotash, sage butter and apple compote

MSEL

230,-

Gnocchi

with creamy green beans, pumpkin and parmesan

EHM

185,-

Entrecôte

with chimichurri butter, posh fries and a side salad

MSN

285,-

Authentic Carbonara

with guanciale and black pepper

EHM

190,-

Grilled pumpkin

with feta cheese, field salad and a garlic vinaigrette

MNSN

190,-

Slow cooked, cajun spiced beef short ribs

Served with smoked garlic, mashed potato and a Bourbon gravy

MSEL

230,-

LUNCH

*All omelettes come with bread and a salad

Omelette with cheese and smoked bacon

.

EHM

155,-

Omelette with salmon and spring onions

.

EFHM

165,-

Omelette with gorgonzola and caramelized onions

.

EHM

165,-

Omelette with guanciale and truffle

.

EHM

195,-

Abelone burger

with caramelized onions, cheddar, bacon and fries

EHMSN

240,- / veg. 230,-

Chicken salad

with toasted bread

EHMSNS

170,-

Authentic Carbonara

with guanciale and black pepper

EHM

190,-

Lobster bisque

with fennel and terragon oil, served with bread

GMSELSK

185,-

Chocolate lava cake

with orange ice-cream

EHVMPN

125,-

DESSERT

Poached pear

with vanilla-ice and salted caramel

EM

125,-

Chocolate lava cake

with orange ice-cream

EHVMPN

125,-

SHARING MENU

Sharing menu

Spicy chicken wings with Japanese Mayo
Allergies: wheat, soya, eggs


Crispy Panko prawns, Cesar dressing, pea puree and manchego
Allergies: wheat, shellfish, fish, milk


Grilled corn on the cob with smoked butter and guanciale
Allergies: milk


Gnocchi with green beans, asparagus and parmesan
Allergies: wheat, milk


Gnocchi with asparagus, green beans and parmesan
Allergies: wheat, milk, eggs


Grilled Entre Côte with chimichurri butter and Posh fries
Allergies: milk


Chocolate lava cake with orange ice cream and crumble with nuts
Allergies: wheat, egg, milk, hazelnut, pistachios

Price. per person 595,-

XMAS MENU

Menu 1

Beef tartar with black garlic mayo and quail egg yolk
Allergies: eggs, fish, barley


Milk poached halibut, with smoked cauli flower pure, pickled beets and beurre Blanc sauce
Allergies: fish, milk, sulphite


Cinnamon Panna Cotta with raspberry coulis
Allergies: milk

595,-

Menu 2

Cured salmon with mustard dressing and flatbread
Allergies: fish, mustard, gluten and milk


Duck breast glazed with orange, small potatoes, braised red cabbage and gravy
Allergies: milk


Chocolate lava cake with vanilla ice cream and crumble
Allergies: wheat, egg, milk, hazelnut and pistachio

695,-

Allergener: Bløtdyr (BL), Bygg (BY), Egg (E), Fisk (F), Gluten (G), Hasselnøtter (HA), Havre (HV), Honning (HO), Hvete (H), Laktose (L), Lupin (LU), Melk (M), Mandel (MA), Nøtter (N), Paprika (PA), Peanøtter (P), Pistasjnøtter (PN), Rug (R), Selleri (SEL), Sennep (SN), Sesamfrø (SE), Sitrus (SI), Skalldyr (SK), Soya (S), Spelt (SP), Sulfitt (SU),
Vegetarisk(V), Vegansk(VG)

På Abelone Kjøkken & Bar er vi ujålete og ekte. Derfor liker vi også real mat som metter. Vi lager all mat fra bunnen av med de beste ingredienser og råvarer. Kortreist er vel reist, og noe vi prioriterer høyt. På kjøkkenet er vi en gjeng matentusiaster. Vi er som i resten av restauranten inspirert av sørstatene, blues & rock ’n' roll og USA. Vårt kjøkken og spisested oser derfor av barbecue. Vi griller når vi kan og har mulighet, og det er ganske ofte. Ingenting slår et saftig stykke med kjøtt, fisk eller kylling grillet til perfeksjon. Akkurat passe saftig, akkurat passe mørt. Når sola titter frem, og så fort vi har anledning til å åpne de store vinduene våre ut på plassen foran restauranten fyrer vi opp grillen. Vinduene våre går fra gulv til tak og linjene mellom inne og ute viskes ut. Lyden fra glad blues strømmer ut av vinduene og utover uteserveringen som både er stor og bader i sol. Aromaen fra kjøkkenet og grillen sprer seg smakfullt utover Vaterland og lokker til seg gjester fra fjern og nær. Det er bare å slå seg ned og nyte livet med noe deilig i glasset og vente på et forrykende måltid. På menyen har vi alt fra smakfulle lunsjretter til deilige delingsretter til middag. Til lunsj slår vi et slag for vår herlige smoked brisket sandwich som gjør at munnen fylles med vann. Vi har saftige smørbrød, salater og burgere. Til middag er våre delingsmenyer helt perfekte. Her får man smake på litt av alt, vi lover du blir mett. Er du aller mest glad i vegetar har vi selvsagt godt med alternativer på menyen. Alt fra vegetarburger til småretter som er laget av de beste grønnsaker.

Når sola går ned, og magen er god og mett trekker vi sakte men sikkert inn i lokalet. Abelone Kjøkken & Bar forvandles da til til en av Oslos beste blues rock & roll bar og utested. Her nytes det stemningsfull rytmer til langt inn i de tidlige morgentimer.