Food

SMALL DISHES / STARTERS

Croquettes

with chorizo and aioli (3 pieces)

HM

125,-

Chicken wings

with Frank’s red hot sauce, blue cheese dressing and celery

MSEL

165,-

Grilled asparagus

with smoked yoghurt, cured duck breast, apricot and dill vinaigrette and deep-fried panko

GHMSU

235,-

Hummus

On white beans with chorizo.
Served with bread

HSEL

135,-

Corn “ribs”

Fried corn with chili mayo, tajin, pecorino and lime

EMSN

145,-

Tempeh salad

Mixed salad with grilled tempeh and gochujang sauce

SEL

169,-

MAIN COURSES

Abelone’s burger

with cheddar, bacon, caramelized onions, mustard and chipotle mayonnaise. Served with fries and dip

EHMSN

279,-

Rib eye (250g)

Dry-aged and grilled entrecôte with red wine sauce, fries and salad

MSELSU

485,-

Tenderloin (200g)

Grilled tenderloin with red wine sauce, fries and salad

MSELSU

335,-

BBQ Spareribs (300g)

with corn “ribs”, coleslaw, BBQ sauce and fries

EMSELSN

365,-

Gnocchi

Potato pasta with seasonal vegetables in butter sauce with white wine, fresh herbs and parmesan

HMSU

269,-

Moules-frites

Mussels steamed with applecider, ‘nduja and parsley. Served with fries and aioli

BLESNSU

265,-

Trout

Grilled trout with green aspargus, tartar sauce, maché salad and sautéed potatoes with dill and tarragon

EFSN

325,-

Ceasar salad

Choose between grilled chicken and smoked trout
Romaine lettuce with croutons and parmesan

EFHM

235,-

LUNCH

Served between 11:00–16:00

Lunch of the week

Ask you waiter for this weeks dish

198,-

Omelette

with Alpine cheese and bacon, served with bread and salad

EM

175,-

Skagen sandwich

Butter-fried sourdough bread with shrimp in dillmayo, topped with roe, cucumber, radish, red onion and lemon

BLEHMSNSKSU

265,-

Club Sandwich

with grilled chicken, bacon, dijonnaise, tomato, onion and salad in brioche-bread. Served with salty chips

EHMSN

215,-

Abelone’s burger

with cheddar, bacon, caramelized onions, mustard and chipotle mayonnaise. Served with fries and dip

EHMSN

279,-

Moules-frites

Mussels steamed with applecider, ‘nduja and parsley. Served with fries and aioli

BLESNSU

265,-

Ceasar salad

Choose between grilled chicken and smoked trout
Romaine lettuce with croutons and parmesan

EFHM

235,-

Apple tarte

with ice-cream

EHM

145,-

DESSERT

Cheese

Three selected cheeses with sides (ask your waiter)

HM

179,-

Apple tarte

with ice-cream

EHM

145,-

SHARING MENU

N.B.! Only available for advance booking of groups of more than 10 people. Contact salg@resthon.no

2/3-course

STARTER

Lightly smoked salmon tartare
with fresh cheese, mustard, dill, capers, cucumber and watercress
Allergies: fish, milk, mustard


MAIN

Brisket
Beer braised brisket with chives, confit tomato and potato purée
Allergies: barley, soy, milk, celery


or


Haddock
with fried potato patty, lightly pickled red onion, broccolini and hollandaise sauce
Allergies: milk, fish, eggs, sulfites


DESSERT

Warm bread pudding
with rum and raisins, served with vanilla ice-cream
Allergies: milk, wheat, egg


(Vegetarian options are available on request)

2-course: 465,- or 3-course: 625,-

Allergener: Bløtdyr (BL), Bygg (BY), Egg (E), Fisk (F), Gluten (G), Hasselnøtter (HA), Havre (HV), Honning (HO), Hvete (H), Laktose (L), Lupin (LU), Melk (M), Mandel (MA), Nøtter (N), Paprika (PA), Peanøtter (P), Pistasjnøtter (PN), Rug (R), Selleri (SEL), Sennep (SN), Sesamfrø (SE), Sitrus (SI), Skalldyr (SK), Soya (S), Spelt (SP), Sulfitt (SU),
Vegetarisk(V), Vegansk(VG)

På Abelone Kjøkken & Bar er vi ujålete og ekte. Derfor liker vi også real mat som metter. Vi lager all mat fra bunnen av med de beste ingredienser og råvarer. Kortreist er vel reist, og noe vi prioriterer høyt. På kjøkkenet er vi en gjeng matentusiaster. Vi er som i resten av restauranten inspirert av sørstatene, blues & rock ’n' roll og USA. Vårt kjøkken og spisested oser derfor av barbecue. Vi griller når vi kan og har mulighet, og det er ganske ofte. Ingenting slår et saftig stykke med kjøtt, fisk eller kylling grillet til perfeksjon. Akkurat passe saftig, akkurat passe mørt. Når sola titter frem, og så fort vi har anledning til å åpne de store vinduene våre ut på plassen foran restauranten fyrer vi opp grillen. Vinduene våre går fra gulv til tak og linjene mellom inne og ute viskes ut. Lyden fra glad blues strømmer ut av vinduene og utover uteserveringen som både er stor og bader i sol. Aromaen fra kjøkkenet og grillen sprer seg smakfullt utover Vaterland og lokker til seg gjester fra fjern og nær. Det er bare å slå seg ned og nyte livet med noe deilig i glasset og vente på et forrykende måltid. På menyen har vi alt fra smakfulle lunsjretter til deilige delingsretter til middag. Til lunsj slår vi et slag for vår herlige smoked brisket sandwich som gjør at munnen fylles med vann. Vi har saftige smørbrød, salater og burgere. Til middag er våre delingsmenyer helt perfekte. Her får man smake på litt av alt, vi lover du blir mett. Er du aller mest glad i vegetar har vi selvsagt godt med alternativer på menyen. Alt fra vegetarburger til småretter som er laget av de beste grønnsaker.

Når sola går ned, og magen er god og mett trekker vi sakte men sikkert inn i lokalet. Abelone Kjøkken & Bar forvandles da til til en av Oslos beste blues rock & roll bar og utested. Her nytes det stemningsfull rytmer til langt inn i de tidlige morgentimer.