Food

SMALL DISHES / STARTERS

Fried bread

with barbacoa (Mexican slow-cooked pork and beef with Ancho chili peppers)

HMSEL

125,-

Spicy chicken wings

served with a blue cheese dip

ESES

6 pcs. 125,-

Baked brie

with caramelized shallots and home-made crisp bread

HM

195,-

Croquettes

with chorizo and aioli (3 pieces)

HM

125,-

Honey roasted pumpkin

with a spicy hummus

SE

125,-

MAIN COURSES

Grilled rib-eye steak

served with broccolini, fries and béarnaise

EM

435,-

Grilled hake

served with celery cream and an onion compôte

FMS

235,-

Grilled lamb ribs

served with a kale salad, pomegranate, orange and steamed potatoes

FMSNS

315,-

Harissa spiced carrots

with fennel, lentils and a mint yogurt

M

225,-

Abelone’s burger

with cheddar, bacon, caramelized onions, mustard and chipotle mayonnaise. Served with fries and dip

EHMSN

279,-

Grilled pork neck

served with an apple compôte, horseradish and fried Pommes Anna

285,-

Fish burger

with tartar sauce, salad and tomatoes. Served with fries and aioli

EFHMSU

259,-

LUNCH

Served at 11:00–16:00. *All omelettes come with bread and a salad.

Omelette with Norwegian Alpine cheese & bacon

.

EM

165,-

Omelette with blue cheese & caramelized onions

.

EM

165,-

Flat Iron steak sandwich

with button mushrooms, dijonnaise, and horseradish

EHMSN

245,-

Chèvre salad

with baked beetroots, lentils, quinoa and honey vinaigrette. Served with focaccia

HM

215,-

Abelone’s burger

with cheddar, bacon, caramelized onions, mustard and chipotle mayonnaise. Served with fries and dip

EHMSN

279,-

Fish burger

with tartar sauce, salad and tomatoes. Served with fries and aioli

EFHMSU

259,-

Grilled cheese sandwich

made with Norwegian Alpine cheese, cream cheese, parsley and garlic. Served with fries and dip

EHMSN

175,-

Carrot cake

with icing and carrot ice-cream

EHM

135,-

DESSERT

Carrot cake

with icing and carrot ice-cream

EHM

135,-

Apple tarte Tatin

with vanilla ice-cream

EHM

145,-

SHARING MENU

Sharing menu

STARTERS

Seared scallops with smokey cauliflower puré and chorizo
Allergies: molluscs, milk


or


Beetroot tartar with truffle mayonaise, horseradish, capers and crispy bread
Allergies: egg, wheat


MAINS

Grilled long with butter sautéed vegetables, sorghum root, pommes fondant and beurre blanc
Allergies: fish, milk, sulfitt, selleri


or


Grilled veal culotte with pommes fondant, orange glazed carrots and red wine sjy
Allergies: sulfitt, selleri


DESSERTS

Gateau Marcel with berry compote
Allergies: milk, egg, wheat, nuts (traces)


eller


Coffee ice cream with seabuckthorn puré and hazlenut crumble
Allergies: milk, egg, wheat, hazlenuts


Wine package 425,- / 295,-

3-course 575,- or 2-course 395,-

Allergener: Bløtdyr (BL), Bygg (BY), Egg (E), Fisk (F), Gluten (G), Hasselnøtter (HA), Havre (HV), Honning (HO), Hvete (H), Laktose (L), Lupin (LU), Melk (M), Mandel (MA), Nøtter (N), Paprika (PA), Peanøtter (P), Pistasjnøtter (PN), Rug (R), Selleri (SEL), Sennep (SN), Sesamfrø (SE), Sitrus (SI), Skalldyr (SK), Soya (S), Spelt (SP), Sulfitt (SU),
Vegetarisk(V), Vegansk(VG)

På Abelone Kjøkken & Bar er vi ujålete og ekte. Derfor liker vi også real mat som metter. Vi lager all mat fra bunnen av med de beste ingredienser og råvarer. Kortreist er vel reist, og noe vi prioriterer høyt. På kjøkkenet er vi en gjeng matentusiaster. Vi er som i resten av restauranten inspirert av sørstatene, blues & rock ’n' roll og USA. Vårt kjøkken og spisested oser derfor av barbecue. Vi griller når vi kan og har mulighet, og det er ganske ofte. Ingenting slår et saftig stykke med kjøtt, fisk eller kylling grillet til perfeksjon. Akkurat passe saftig, akkurat passe mørt. Når sola titter frem, og så fort vi har anledning til å åpne de store vinduene våre ut på plassen foran restauranten fyrer vi opp grillen. Vinduene våre går fra gulv til tak og linjene mellom inne og ute viskes ut. Lyden fra glad blues strømmer ut av vinduene og utover uteserveringen som både er stor og bader i sol. Aromaen fra kjøkkenet og grillen sprer seg smakfullt utover Vaterland og lokker til seg gjester fra fjern og nær. Det er bare å slå seg ned og nyte livet med noe deilig i glasset og vente på et forrykende måltid. På menyen har vi alt fra smakfulle lunsjretter til deilige delingsretter til middag. Til lunsj slår vi et slag for vår herlige smoked brisket sandwich som gjør at munnen fylles med vann. Vi har saftige smørbrød, salater og burgere. Til middag er våre delingsmenyer helt perfekte. Her får man smake på litt av alt, vi lover du blir mett. Er du aller mest glad i vegetar har vi selvsagt godt med alternativer på menyen. Alt fra vegetarburger til småretter som er laget av de beste grønnsaker.

Når sola går ned, og magen er god og mett trekker vi sakte men sikkert inn i lokalet. Abelone Kjøkken & Bar forvandles da til til en av Oslos beste blues rock & roll bar og utested. Her nytes det stemningsfull rytmer til langt inn i de tidlige morgentimer.