Food
SMALL DISHES / STARTERS

Fried bread
with barbacoa (Mexican slow-cooked pork and beef with Ancho chili peppers)
HMSEL
125,-
Spicy chicken wings
served with a blue cheese dip
ESES
6 pcs. 125,-
Baked brie
with caramelized shallots and home-made crisp bread
HM
195,-
Croquettes
with chorizo and aioli (3 pieces)
HM
125,-
Honey roasted pumpkin
with a spicy hummus
SE
125,-
MAIN COURSES

Grilled rib-eye steak
served with broccolini, fries and béarnaise
EM
435,-
Grilled hake
served with celery cream and an onion compôte
FMS
235,-
Grilled lamb ribs
served with a kale salad, pomegranate, orange and steamed potatoes
FMSNS
315,-
Harissa spiced carrots
with fennel, lentils and a mint yogurt
M
225,-
Abelone’s burger
with cheddar, bacon, caramelized onions, mustard and chipotle mayonnaise. Served with fries and dip
EHMSN
279,-
Grilled pork neck
served with an apple compôte, horseradish and fried Pommes Anna
285,-
Fish burger
with tartar sauce, salad and tomatoes. Served with fries and aioli
EFHMSU
259,-
LUNCH

Omelette with Norwegian Alpine cheese & bacon
.
EM
165,-
Omelette with blue cheese & caramelized onions
.
EM
165,-
Flat Iron steak sandwich
with button mushrooms, dijonnaise, and horseradish
EHMSN
245,-
Chèvre salad
with baked beetroots, lentils, quinoa and honey vinaigrette. Served with focaccia
HM
215,-
Abelone’s burger
with cheddar, bacon, caramelized onions, mustard and chipotle mayonnaise. Served with fries and dip
EHMSN
279,-
Fish burger
with tartar sauce, salad and tomatoes. Served with fries and aioli
EFHMSU
259,-
Grilled cheese sandwich
made with Norwegian Alpine cheese, cream cheese, parsley and garlic. Served with fries and dip
EHMSN
175,-
Carrot cake
with icing and carrot ice-cream
EHM
135,-
DESSERT

Carrot cake
with icing and carrot ice-cream
EHM
135,-
Apple tarte Tatin
with vanilla ice-cream
EHM
145,-
Allergener:
Bløtdyr (BL), Bygg (BY), Egg (E), Fisk (F), Gluten (G), Hasselnøtter (HA), Havre (HV), Honning (HO), Hvete (H), Laktose (L), Lupin (LU), Melk (M), Mandel (MA), Nøtter (N), Paprika (PA), Peanøtter (P), Pistasjnøtter (PN), Rug (R), Selleri (SEL), Sennep (SN), Sesamfrø (SE), Sitrus (SI), Skalldyr (SK), Soya (S), Spelt (SP), Sulfitt (SU),
Vegetarisk(V), Vegansk(VG)
På Abelone Kjøkken & Bar er vi ujålete og ekte. Derfor liker vi også real mat som metter. Vi lager all mat fra bunnen av med de beste ingredienser og råvarer. Kortreist er vel reist, og noe vi prioriterer høyt. På kjøkkenet er vi en gjeng matentusiaster. Vi er som i resten av restauranten inspirert av sørstatene, blues & rock ’n' roll og USA. Vårt kjøkken og spisested oser derfor av barbecue. Vi griller når vi kan og har mulighet, og det er ganske ofte. Ingenting slår et saftig stykke med kjøtt, fisk eller kylling grillet til perfeksjon. Akkurat passe saftig, akkurat passe mørt. Når sola titter frem, og så fort vi har anledning til å åpne de store vinduene våre ut på plassen foran restauranten fyrer vi opp grillen. Vinduene våre går fra gulv til tak og linjene mellom inne og ute viskes ut. Lyden fra glad blues strømmer ut av vinduene og utover uteserveringen som både er stor og bader i sol. Aromaen fra kjøkkenet og grillen sprer seg smakfullt utover Vaterland og lokker til seg gjester fra fjern og nær. Det er bare å slå seg ned og nyte livet med noe deilig i glasset og vente på et forrykende måltid. På menyen har vi alt fra smakfulle lunsjretter til deilige delingsretter til middag. Til lunsj slår vi et slag for vår herlige smoked brisket sandwich som gjør at munnen fylles med vann. Vi har saftige smørbrød, salater og burgere. Til middag er våre delingsmenyer helt perfekte. Her får man smake på litt av alt, vi lover du blir mett. Er du aller mest glad i vegetar har vi selvsagt godt med alternativer på menyen. Alt fra vegetarburger til småretter som er laget av de beste grønnsaker.
Når sola går ned, og magen er god og mett trekker vi sakte men sikkert inn i lokalet. Abelone Kjøkken & Bar forvandles da til til en av Oslos beste blues rock & roll bar og utested. Her nytes det stemningsfull rytmer til langt inn i de tidlige morgentimer.