Mat

Meny

SMÅRETTER / FORRETTER

Spicy kyllingvinger​

med japansk mayo

ES

145,-

Bakt portobellosopp

med gorgonzola og pærekompott

M

145,-

Tartar av storfe ytrefilet

med sort hvitløksmayo pepperrot og vaktelegg​

EH

175,-

Bruschetta på hjemmebakt brød

brød med tomat og balsamico crema

H

145,-

Carpaccio av røkelaks

med pepperrot, kapers sennepsdressing

FSN

165,-

HOVEDRETTER

Abelone-burger

med​ karamellisert løk, modnet cheddar ost og sprørøkt bacon​

EHM

235,- Veg. 225,-

Mac & Cheese

med krispi kylling

EHM

195,-

Gnocchi

med kremet grønne bønner, grønn asparges og parmesan

EHM

185,-

Entrecôte

med chimmichurri smør, posh fries og sidesalat​

M

XL 350g – 395,-

L 200g - 285,-

Ekte Carbonara

med guanciale og sort pepper

EHM

185,-

Grillet blomkål

med miso, aromatiske urter og tomat consommé

SES

175,-

LUNSJ

Carpaccio av røkelaks

med pepperrot, kapers, sennepsdressing og ruccola​

FSN

155,-

Fransk omelett

med ost, bacon, salat

EHM

155,-

Ekte Carbonara

med guanciale og sort pepper

EHM

185,-

Grillet blomkål

med miso, aromatiske urter og tomat consommé

SES

175,-

Abelone-burger

med​ karamellisert løk, modnet cheddar ost og sprørøkt bacon​

EHM

235,- Veg. 225,-

Kyllingsalat

med grillet kylling, salat, vinaigrette og brød​

EHMSNS

165,-

Gnocchi

med kremet grønne bønner, grønn asparges og parmesan

EHM

185,-

Granny Smith epledessert

med sitronkrem og kremfløte​

EHMPN

125,-

DESSERT

Brownie

med marshmellow-iskrem og knas

EHM

125,-

Granny Smith epledessert

med sitronkrem og kremfløte​

EHMPN

125,-

Allergener: Bløtdyr (BL), Bygg (BY), Egg (E), Fisk (F), Gluten (G), Hasselnøtter (HA), Havre (HV), Honning (HO), Hvete (H), Laktose (L), Lupin (LU), Melk (M), Mandel (MA), Nøtter (N), Paprika (PA), Peanøtter (P), Pistasjnøtter (PN), Rug (R), Selleri (SEL), Sennep (SN), Sesamfrø (SE), Sitrus (SI), Skalldyr (SK), Soya (S), Spelt (SP), Sulfitt (SU),
Vegetarisk(V), Vegansk(VG)

På Abelone Kjøkken & Bar er vi ujålete og ekte.

Derfor liker vi også real mat som metter. Vi lager all mat fra bunnen av med de beste ingredienser og råvarer. Kortreist er vel reist, og noe vi prioriterer høyt. På kjøkkenet er vi en gjeng matentusiaster. Vi er som i resten av restauranten inspirert av sørstatene, blues & rock ’n' roll og USA.

Vårt kjøkken og spisested oser derfor av Soul mat. Vi griller når vi kan og har mulighet, og det er ganske ofte. Ingenting slår et saftig stykke med kjøtt, fisk eller kylling grillet til perfeksjon. Akkurat passe saftig, akkurat passe mørt. Når sola titter frem, og så fort vi har anledning til å åpne de store vinduene våre ut på plassen foran restauranten fyrer vi opp grillen. Vinduene våre går fra gulv til tak og linjene mellom inne og ute viskes ut. Lyden fra glad blues strømmer ut av vinduene og utover uteserveringen som både er stor og bader i sol.

Aromaen fra kjøkkenet og grillen sprer seg smakfullt utover Vaterland og lokker til seg gjester fra fjern og nær. Det er bare å slå seg ned og nyte livet med noe deilig i glasset og vente på et forrykende måltid. På menyen har vi alt fra smakfulle lunsjretter til deilige delingsretter til middag.

Til lunsj slår vi et slag for vår herlige smoked brisket sandwich som gjør at munnen fylles med vann. Vi har saftige smørbrød, salater og burgere.

Til middag er våre delingsmenyer helt perfekte. Her får man smake på litt av alt, vi lover du blir mett. Er du aller mest glad i vegetar har vi selvsagt godt med alternativer på menyen. Alt fra vegetarburger til småretter som er laget av de beste grønnsaker.

Når sola går ned, og magen er god og mett trekker vi sakte men sikkert inn i lokalet. Abelone Kjøkken & Bar forvandles da til til en av Oslos beste blues rock & roll bar og utested. Her nytes det stemningsfull rytmer til langt inn i de tidlige morgentimer.