Mat
Meny
SMÅRETTER / FORRETTER

Spicy kyllingvinger
med bluecheese dressing
ESES
6 stk. 90,- / 12 stk. 150,-
Skalldyr-bisque
med kamskjell og cognac, serveres med brød
BLGMSELSK
185,-
Argentinske villreker
på grillet hjertesalat, serveres med ananas salsa
SK
165,-
Bakt potet med soppkrem og bacon
.
M
110,-
HOVEDRETTER

Fra kullgrillen.
Entrecôte (200g) av norsk storfe
med chimichurri smør
M
245,-
Lammeribbe av norsk høyfjellslam
med bullfighter marinade
F
165,-
Slaktebiff (150g)
med grillet sitron
165,-
Ukens fangst
(spør din servitør)
,-
Grillet gresskar
med ananas salsa
135,-
Abelone-burger
med cheddar, bacon, karamelisert løk, sennep og chipotle majones
EHMSN
195,-
SIDES
Pommes Frites
med karamelisert løk-majones
E
65,-
Fresh rødkålslaw
med grapefrukt
F
85,-
Mais relish
.
SU
45,-
Chili cheese fries
med chili con carne
M
85,-
Crispy zucchini
med aioli
EH
65,-
Salat på grønne erter
med bacon og estragon
M
75,-
LUNSJ

Serveres kl. 11:00–16:00. *Alle omeletter serveres med brød og salat.
Omelett med ost og røkt bacon
.
EHM
155,-
Omelett med laks og vårløk
.
EFHM
165,-
Omelett med gorgonzola og karamellisert løk
.
EHM
165,-
Bakt potet
med soppkrem og bacon, serveres med brød og salat
HM
135,-
Kyllingsalat
med vårløksdressing og grillet brød
EHMSN
175,-
Grillet ostesandwich
med fries og karamellisert løk majones
EHM
155,-
Lammeribbe
med rødkålslaw og grapefrukt vinaigrette
EHM
185,-
«The white house mess»
Marengs med tindved, brownie, kaffe-iskrem og pisket krem
EHMPN
115,-
DESSERT

«The white house mess»
Marengs med tindved, brownie, kaffe-iskrem og pisket krem
EHMPN
115,-
Baked Alaska
Bakt appelsiniskrem med brent marengs og crumble bunn
EHVM
115,-
SELSKAPSMENY
Selskapsmeny
Kyllingvinger med BBQ-glaze bluecheese dressing
Allergen: hvete, soya, egg
Slakterbiff med brent sitron og chimichurri smør
Allergen: melk
Grillet lammeribbe med BBQ-glaze
Allergen: fisk
Frisk rødkålslaw med grapefrukt vinaigrette
Mais relish
Allergen: selleri
Chili cheese potetbåter med chili con carne
Allergen: melk, selleri
«The White House mess»
Marengs, tindved, brownie, kaffeiskrem og pisket krem
Allergen: melk, hvete, egg, pistasjnøtter
Vegetar-alternativer er tilgjengelig ved forespørsel
Legg til entrecôte?
110,- Pr. person
Pris. per person 655,-
Allergener:
Bløtdyr (BL), Bygg (BY), Egg (E), Fisk (F), Gluten (G), Hasselnøtter (HA), Havre (HV), Honning (HO), Hvete (H), Laktose (L), Lupin (LU), Melk (M), Mandel (MA), Nøtter (N), Paprika (PA), Peanøtter (P), Pistasjnøtter (PN), Rug (R), Selleri (SEL), Sennep (SN), Sesamfrø (SE), Sitrus (SI), Skalldyr (SK), Soya (S), Spelt (SP), Sulfitt (SU),
Vegetarisk(V), Vegansk(VG)
På Abelone Kjøkken & Bar er vi ujålete og ekte.
Derfor liker vi også real mat som metter. Vi lager all mat fra bunnen av med de beste ingredienser og råvarer. Kortreist er vel reist, og noe vi prioriterer høyt. På kjøkkenet er vi en gjeng matentusiaster. Vi er som i resten av restauranten inspirert av sørstatene, blues & rock ’n' roll og USA.
Vårt kjøkken og spisested oser derfor av Soul mat. Vi griller når vi kan og har mulighet, og det er ganske ofte. Ingenting slår et saftig stykke med kjøtt, fisk eller kylling grillet til perfeksjon. Akkurat passe saftig, akkurat passe mørt. Når sola titter frem, og så fort vi har anledning til å åpne de store vinduene våre ut på plassen foran restauranten fyrer vi opp grillen. Vinduene våre går fra gulv til tak og linjene mellom inne og ute viskes ut. Lyden fra glad blues strømmer ut av vinduene og utover uteserveringen som både er stor og bader i sol.
Aromaen fra kjøkkenet og grillen sprer seg smakfullt utover Vaterland og lokker til seg gjester fra fjern og nær. Det er bare å slå seg ned og nyte livet med noe deilig i glasset og vente på et forrykende måltid. På menyen har vi alt fra smakfulle lunsjretter til deilige delingsretter til middag.
Til middag er våre delingsmenyer helt perfekte. Her får man smake på litt av alt, vi lover du blir mett. Er du aller mest glad i vegetar har vi selvsagt godt med alternativer på menyen. Alt fra vegetarburger til småretter som er laget av de beste grønnsaker.
Når sola går ned, og magen er god og mett trekker vi sakte men sikkert inn i lokalet. Abelone Kjøkken & Bar forvandles da til til en av Oslos beste blues rock & roll bar og utested. Her nytes det stemningsfull rytmer til langt inn i de tidlige morgentimer.