Om oss

Ikoner_abelone_om oss

Abelone Kjøkken & Bar et oppkalt etter Vaterland dronningen, Abelone Constance Kristensen. Med en crème de la crème plassering midt i sentrum av Oslo, har Abelone Kjøkken & Bar en rik og raus historie som daterer helt tilbake til slutten av 1800 tallet.

Hvem var Abelone?

Abelone nettside-abelone

Abelone Kjøkken & Bar er oppkalt etter Vaterland dronningen Abelone Constance Kristensen. En bauta av et kvinnemenneske som levde på Vaterland på slutten av 1800 tallet. Vi har latt oss inspirere av Abelone på mange måter, den freidige, fjonge og rause kvinnen lever så definitivt med oss videre. Hennes tilstedeværelse kommer frem i vårt navn, logo og ikke minst lar vi oss inspirere av gjestfriheten hun øste ut til sine kunder.

midt i sentrum av Oslo

Abelone Kjøkken & Bar har en crème de la crème plassering midt i sentrum av Oslo på selveste Vaterland. Spisestedet er det ultimate stedet for god mat og drikke akkompagnert med herlig blues & rock’n roll. Vi er en ekte nabolagsbar med folkelig stemning. På Abelone Kjøkken & Bar er det både husrom og hjerterom. Spisestedet er inspirert av den amerikanske blues & rock’n roll-kulturen. Atmosfæren har det beste fra to verdenshjørner; hvor den amerikanske sørstats-kulturen møter norsk nabolagsbar i en uslåelig kombinasjon. Interiøret er tøft og rått mens stemningen er uformell og hyggelig. Tak og vegger består av murstein og grafittikunst preger veggene.

blues & rock’n roll

Abelone Kjøkken & Bar oser av blues & rock’n roll. Interiøret har et industrielt preg hvor stål og krom er godt synlig. Møblene er i skinn med patina som gir stedet en lun atmosfære. På Abelone Kjøkken & Bar føles det som om man befinner seg i Memphis, sørstatens vugge og fødestedet til blues & rock’n roll. Duften av barbeque fra kjøkkenet sprer sin aroma utover restauranten og gjør opplevelsen av Memphis, enda mer tilstedeværende.

Det var nettopp i Memphis at blues & rock’n roll vokste seg stort på 1950/60 tallet. Det var også her selveste kongen av blues & rock’n roll Elvis ble født. Det sies at «the blues had a baby, and they called it rock’n roll». På Abelone Kjøkken & Bar kan vi ikke garantere at Elvis stikker innom, men vi gleder oss til å invitere kjente blues & rock ’n' roll artister til vår scene hver fredag og lørdag. Vi lover at stemning vibrerer og luften dirrer av deilig blues toner. En stemning som er bedre enn bra, og varer til langt ut i de sene nattetimer.

god mat og drikke

I tillegg til å være middels interesserte i blues & rock ’n' roll er vi svært glade i god mat og drikke. I baren har vi mye godt øl å friste med, og et stort utvalg av beer du garantert vil like. I vårt store vinskap kan vi friste med de deiligste smaker. Vi har alt fra tørre tyskere til fruktige franske og amerikanske viner. Uten mat og drikke duger helten ikke. Vi er stolte av vårt kjøkken og våre dyktige kokker som tryller frem de herligste barbecue-retter. Uansett om du er ute etter en liten matbit på farta eller magen craver noe mer lover vi at både magen og smaksløkene vil nyte godt av et måltid hos oss.

youtube-video-thumbnail

Se hvordan våre lokaler ser ut

Trykk på pilen for å ta en tour inne hos oss.