Mat
Mat fra grillen: Abelone meny
På Abelone Kjøkken & Bar, kan du få deg noe godt å spise hvis du er sulten. Enten du vil ha et større måltid, som burger, eller bare litt å tygge på, så har vi det. Hva med en burger, kyllingvinger, eller «grilled cheese»?
Kokkene våre tryller frem deilig mat, og menyen kan variere etter sesong. Julemat til jul, salater til sommeren, og så videre.
Er dere flere enn ni? Sjekk selskapsmenyen vår! Der er det masse godt å dele på. Sjekk Abelone meny under!
- Norsk
- English
Matmeny
Småretter
Kyllingvinger
169
Med aprikos BBQ-glaze.
FSO
Hummus
150
Med ristede kikerter og chorizo. Serveres med grillet brød.
GHSES
Chevre med salat
225
Gratinert chevre på toast, med saltbakte beter, honning, valnøtter og mâchésalat.
FSO
Loaded nachos
198
Ferske friterte tortillachips med «pulled beef», cheddarsaus, løk og jalapeños.
GHMSE
Hvitløksbrød
140
Med snøfriskkrem med friske urter, hvitløk og sitron.
GHM
Pommes frites
89
Med hvitløksmajones.
ESEN
«Grilled cheese»
Plain
98,- Takeaway: 95
Med cheddar, alpeost, snøfrisk og dijon mellom briochebrød. Kommer med chilimajones.
GHM
Skinke
130,- Takeaway: 125
Med skinke, cheddar, alpeost, snøfrisk og dijon mellom briochebrød. Kommer med chilimajones.
GHM
Krabbe
150,- Takeaway: 145
Med krabbe cheddar, alpeost, snøfrisk og dijon mellom briochebrød. Kommer med chilimajones.
GHMSH
Burgere
Alle våre burgere serveres med fries og aioli. Legg til ekstra bacon for 30,-
Abelone’s burger
289
Biffburger fra Nyyyt med cheddar, salat, tomat, sylteagurk og klassisk burgerdressing.
EGHMSEN
Blåmuggostburger
289
Okseburger fra Nyyyt med blåmuggost, karamellisert løk, tomat, salat, majones og syltet agurk.
EGHMSEN
Birria «Pulled beef» burger
299
Langtidsbraisert birria «pulled beef» av høyrygg. Med rødkål, løk, syltet jalapeño og chilimajones.
EGHMSEN
Kyllingburger
289
Med cheddar, pico de gallo, syltet jalapeño og hvitløksmajones.
EGHMSEN
Hovedretter
Steak&Fries
395
Grillet mørbrad med aspargesbønner, peppersaus og pommes frites.
MSESEN
Ukens rett
345
Hver uke lager kjøkkenet en ny hovedrett. Spør din servitør!
MFGHESENSO
Grillet ørret
355
Med brokkolini, potetpuré og hvitvinssaus med rogn og gressløk.
FM
Bangers & Mash
289
Pølse fra Nyyyt med løksjy, grønne erter, syltede sennepsfrø og potetmos.
GHMSEN
Juletallerken
445
Tradisjonell juleribbe, medisterkake, julepølse, solbærbresert rødkål, svisker, bakt eple og kokte poteter.
MSU
Portobello (vegansk)
295
Grillet marinert portobellosopp, puylinser, gresskar, rista poteter og portvinssaus.
MSU
Dessert
Gateu Marcel
149
Fransk sjokoladekake med salt karamelliskrem og kirsebærkompott.
EGHMNM
Is og sorbet
130
Spør din servitør om dagens utvalg.
EMSPOR AV NØTTER
Julebordmeny
Må bestilles av minimum tolv personer, og må bestilles minimum fem dager i forveien.
2-retter/3-retter med pinnekjøtt 745,-/ 885,-
2-retter /3-retter med juletallerken/Juletorsk 585,-/ 725,-
2-retters / 3-retter vegetar / 450,- / 595,-
Forrett – velg mellom:
Lettrørt laksetartar, rødbeter, agurk, gressløk, hovmestersaus og smørstekte rugbrødsmuler.
FGHGRSEN
Rødbet-tartar (vegetar)
Saltbakte rødbeter, sjalottløk, kapers, rømme, gressløk og krutonger.
GHM
Hovedrett – velg mellom:
Pinnekjøtt. Med kålrabistappe, vossakorv, sjy og kokte poteter.
M
Juletallerken. Tradisjonell juleribbe, medisterkake, julepølse, solbærbresert rødkål, svisker, bakt eple og kokte poteter.
M
Juletorsk. Med ertepuré, glasserte gulrøtter, mild sennepssaus, baconsmør og kokte poteter.
M
Portobello (vegetar). Grillet og marinert portobellosopp, puylinser, gresskar, ovnsstekte poteter og portvinssaus.
MSU
Dessert
Riskrem. Hjemmelaget riskrem med kirsebærsaus og ristede mandler.
MNMA
Julebordmeny 2
Må bestilles av minimum tolv personer, og må bestilles minimum fem dager i forveien.
2-retter / 3-retter (Vegetar) 450,- /595,-
2-retter / 3-retter med hjort eller torsk 590,-/735,-
Forrett – velg mellom:
Lettrørt laksetartar, rødbeter, agurk, gressløk, hovmestersaus og smørstekte rugbrødsmuler.
FGHGRSEN
Rødbet-tartar (vegetar). Saltbakte rødbeter, sjalottløk, kapers, rømme, gressløk og krutonger.
GHM
Hovedrett – velg mellom:
Hjort. Helstekt flatbiff av hjort, karamellisert løkpuré, pepperglassert gulrot, rista poteter og kremet tranebærsaus.
MSE
Juletorsk med ertepuré, glaserte gulrøtter, mild sennepssaus, baconsmør og kokte poteter.
FMSEN
Portobello (vegetar). Grillet marinert portobellosopp, puylinser, gresskar, rista poteter og portvinssaus.
MSU
Dessert
Riskrem. Hjemmelaget riskrem, kirsebærsaus og rista mandel.
MNMA
Gateux marcel. Fransk sjokoladekake med mandeliskrem.
EMNMA
ALLERGENER
BLØTDYR (BL), EGG (E), FISK (F), GLUTEN – BYGG (GB), GLUTEN – HAVRE (GHA), GLUTEN – HVETE (GH), GLUTEN – RUG (GR), GLUTEN – SPELT (GS), LUPIN (L), NØTTER – PEANØTT (P), NØTTER – HASSELNØTT (NH), NØTTER – MANDEL (NM), NØTTER – VALNØTT (NV), NØTTER – CASHEWNØTT (NC), NØTTER – PEKANNØTT (NP), NØTTER – PARANØTT (NPA), NØTTER – PISTASJNØTT (NPI), NØTTER – MACADAMIANNØTT (NM), MELK (M), SELLERI (SE), SENNEP (SEN), SESAMFRØ (SES), SKALLDYR (SK), SOYA (SO), SVOVELDIOKSID OG SULFITT (SU), VEGETARISK(V), VEGANSK(VG)