Mat
God, ujålete mat hos Abelone
Uten god mat og drikke duger helten ikke! Dette er vårt slagord. Derfor liker vi også real mat som metter. Vi lager all mat fra bunnen av med de beste ingredienser og råvarer. Kortreist er vel reist, og noe vi prioriterer høyt. På kjøkkenet er vi en gjeng matentusiaster.
Vårt kjøkken og spisested oser derfor av deilig grillet mat. Vi griller når vi kan og har mulighet, og det er ganske ofte. Ingenting slår et saftig stykke med kjøtt, fisk eller kylling grillet til perfeksjon. Når sola titter frem, og så fort vi har anledning til å åpne de store vinduene våre ut på plassen foran restauranten fyrer vi opp grillen.
På menyen har vi alt fra smakfulle lunsjretter til deilige delingsretter til middag.
Til middag er våre delingsmenyer helt perfekte. Her får man smake på litt av alt, vi lover du blir mett. Er du aller mest glad i vegetar har vi selvsagt godt med alternativer på menyen.
- Norsk
- English
Matmeny
Småretter
Kyllingvinger
169
Med aprikos BBQ-glaze.
FSO
Hummus
150
Med ristede kikerter og chorizo. Serveres med grillet brød.
GHSES
Chevre med salat
225
Gratinert chevre på toast, med saltbakte beter, honning, valnøtter og mâchésalat.
FSO
Loaded nachos
198
Ferske friterte tortillachips med «pulled beef», cheddarsaus, løk og jalapeños.
GHMSE
Hvitløksbrød
140
Med snøfriskkrem med friske urter, hvitløk og sitron.
GHM
Pommes frites
89
Med hvitløksmajones.
ESEN
«Grilled cheese»
Plain
98,- Takeaway: 95
Med cheddar, alpeost, snøfrisk og dijon mellom briochebrød. Kommer med chilimajones.
GHM
Skinke
130,- Takeaway: 125
Okseburger fra Nyyyt med blåmuggost, karamellisert løk, tomat, salat, majones og syltet agurk.
GHM
Krabbe
150,- Takeaway: 145
Langtidsbraisert birria «pulled beef» av høyrygg. Med rødkål, løk, syltet jalapeño og chilimajones.
GHMSH
Burgere
Alle våre burgere serveres med fries og aioli. Legg til ekstra bacon for 30,-
Abelone’s burger
289
Biffburger fra Nyyyt med cheddar, salat, tomat, sylteagurk og klassisk burgerdressing.
EGHMSEN
Blåmuggostburger
289
Okseburger fra Nyyyt med blåmuggost, karamellisert løk, tomat, salat, majones og syltet agurk.
EGHMSEN
Birria «Pulled beef» burger
299
Langtidsbraisert birria «pulled beef» av høyrygg. Med rødkål, løk, syltet jalapeño og chilimajones.
EGHMSEN
Kyllingburger
289
Med cheddar, pico de gallo, syltet jalapeño og hvitløksmajones.
EGHMSEN
Hovedretter
Steak&Fries
395
Grillet mørbrad med aspargesbønner, peppersaus og pommes frites.
MSESEN
Ukens rett
345
Hver uke lager kjøkkenet en ny hovedrett. Spør din servitør!
MFGHESENSO
Grillet ørret
355
Med brokkolini, potetpuré og hvitvinssaus med rogn og gressløk.
FM
Bangers & Mash
289
Pølse fra Nyyyt med løksjy, grønne erter, syltede sennepsfrø og potetmos.
GHMSEN
Juletallerken
445
Tradisjonell juleribbe, medisterkake, julepølse, solbærbresert rødkål, svisker, bakt eple og kokte poteter.
MSU
Portobello (vegansk)
295
Grillet marinert portobellosopp, puylinser, gresskar, rista poteter og portvinssaus.
MSU
Dessert
Gateu Marcel
149
Fransk sjokoladekake med salt karamelliskrem og kirsebærkompott.
EGHMNM
Is og sorbet
130
Spør din servitør om dagens utvalg.
EMSPOR AV NØTTER
Selskapsmeny
OBS! Kun tilgjengelig for forhåndsbestilling av grupper over 10 personer. Ta kontakt med salg@resthon.no
3-retter 685,- / 3-retter (Vegetar) 485,-
2-retter 485.- / 2-retter (Vegetar) 430,-
Vinpakke (2-retter) 295,- / (3-retter) 425,-
Forrett – velg mellom:
Lettrøkt laksetartar. Med snøfrisk krem, lettsyltet agurk, reddig, gressløk, dill og krutonger.
FM
Gratinert chevre. På brioche toast med saltbakte beter, honning, valnøtter og machésalat.
GHMNV
Hovedrett – velg mellom:
Bresert okseskank. Med potetpuré, karamellisert løk, gulrot og espagnolsaus.
MSU
Grillet ørret. Med brokkolini, potetpuré og hvitvinssaus med gressløk og rogn.
FM
Pannestekt gnocchi (V). Med hvitløk, salvie, brokkolini, sopp, hasselnøtter, hvitvin og brunet smørsaus.
GHMNVSU
Dessert – velg mellom:
Sjokoladepannacotta. Med bringebær og ukens iskrem.
EM
Klassisk crème brûlée.
Med vaniljeis.
EM
Julebordmeny
Må bestilles av minimum tolv personer, og må bestilles minimum fem dager i forveien.
2-retter/3-retter med pinnekjøtt 745,-/ 885,-
2-retter /3-retter med juletallerken/Juletorsk 585,-/ 725,-
2-retters / 3-retter vegetar / 450,- / 595,-
Forrett – velg mellom:
Lettrørt laksetartar, rødbeter, agurk, gressløk, hovmestersaus og smørstekte rugbrødsmuler.
FGHGRMSEN
Rødbet-tartar (vegetar)
Saltbakte rødbeter, sjalottløk, kapers, rømme, gressløk og krutonger.
GHM
Hovedrett – velg mellom:
Pinnekjøtt. Med kålrabistappe, vossakorv, sjy og kokte poteter.
M
Juletallerken. Tradisjonell juleribbe, medisterkake, julepølse, solbærbresert rødkål, svisker, bakt eple og kokte poteter.
M
Juletorsk. Med ertepuré, glasserte gulrøtter, mild sennepssaus, baconsmør og kokte poteter.
M
Portobello (vegetar). Grillet og marinert portobellosopp, puylinser, gresskar, ovnsstekte poteter og portvinssaus.
MSU
Dessert
Riskrem. Hjemmelaget riskrem med kirsebærsaus og ristede mandler.
MNMA
Julebordmeny 2
Må bestilles av minimum tolv personer, og må bestilles minimum fem dager i forveien.
2-retter / 3-retter (Vegetar) 450,- /595,-
2-retter / 3-retter med hjort eller torsk 590,-/735,-
Forrett – velg mellom:
Lettrørt laksetartar, rødbeter, agurk, gressløk, hovmestersaus og smørstekte rugbrødsmuler.
FGHGRMSEN
Rødbet-tartar (vegetar). Saltbakte rødbeter, sjalottløk, kapers, rømme, gressløk og krutonger.
GHM
Hovedrett – velg mellom:
Hjort. Helstekt flatbiff av hjort, karamellisert løkpuré, pepperglassert gulrot, rista poteter og kremet tranebærsaus.
MSE
Juletorsk med ertepuré, glaserte gulrøtter, mild sennepssaus, baconsmør og kokte poteter.
FMSEN
Portobello (vegetar). Grillet marinert portobellosopp, puylinser, gresskar, rista poteter og portvinssaus.
MSU
Dessert
Riskrem. Hjemmelaget riskrem, kirsebærsaus og rista mandel.
MNMA
Gateux marcel. Fransk sjokoladekake med mandeliskrem.
EMNMA
ALLERGENER
EGG (E), FISK (F), HASSELNØTTER (NH), HVETE (GH), MELK (M), SELLERI (SEL), SENNEP (SEN), SESAMFRØ (SES), SKALLDYR (SK), SOYA (SO), SVOVELDIOKSID OG SULFITT (SU), VEGETARISK(V)