God, ujålete mat hos Abelone

Uten god mat og drikke duger helten ikke! Dette er vårt slagord. Derfor liker vi også real mat som metter. Vi lager all mat fra bunnen av med de beste ingredienser og råvarer. Kortreist er vel reist, og noe vi prioriterer høyt. På kjøkkenet er vi en gjeng matentusiaster.

Vårt kjøkken og spisested oser derfor av deilig grillet mat. Vi griller når vi kan og har mulighet, og det er ganske ofte. Ingenting slår et saftig stykke med kjøtt, fisk eller kylling grillet til perfeksjon. Når sola titter frem, og så fort vi har anledning til å åpne de store vinduene våre ut på plassen foran restauranten fyrer vi opp grillen.

På menyen har vi alt fra smakfulle lunsjretter til deilige delingsretter til middag.

Til middag er våre delingsmenyer helt perfekte. Her får man smake på litt av alt, vi lover du blir mett. Er du aller mest glad i vegetar har vi selvsagt godt med alternativer på menyen.

  • Norsk
  • English

Matmeny

Småretter

Kyllingvinger

169

Med aprikos BBQ-glaze.

FSO

Hummus

150

Med ristede kikerter og chorizo. Serveres med grillet brød.

GHSES

Chevre med salat

225

Gratinert chevre på toast, med saltbakte beter, honning, valnøtter og mâchésalat.

FSO

Loaded nachos

198

Ferske friterte tortillachips med «pulled beef», cheddarsaus, løk og jalapeños.

GHMSE

Hvitløksbrød

140

Med snøfriskkrem med friske urter, hvitløk og sitron.

GHM

Pommes frites

89

Med hvitløksmajones.

ESEN

«Grilled cheese»

Plain

98,- Takeaway: 95

Med cheddar, alpeost, snøfrisk og dijon mellom briochebrød. Kommer med chilimajones.

GHM

Skinke

130,- Takeaway: 125

Okseburger fra Nyyyt med blåmuggost, karamellisert løk, tomat, salat, majones og syltet agurk.

GHM

Krabbe

150,- Takeaway: 145

Langtidsbraisert birria «pulled beef» av høyrygg. Med rødkål, løk, syltet jalapeño og chilimajones.

GHMSH

Burgere

Alle våre burgere serveres med fries og aioli. Legg til ekstra bacon for 30,-

Abelone’s burger

289

Biffburger fra Nyyyt med cheddar, salat, tomat, sylteagurk og klassisk burgerdressing.

EGHMSEN

Blåmuggostburger

289

Okseburger fra Nyyyt med blåmuggost, karamellisert løk, tomat, salat, majones og syltet agurk.

EGHMSEN

Birria «Pulled beef» burger

299

Langtidsbraisert birria «pulled beef» av høyrygg. Med rødkål, løk, syltet jalapeño og chilimajones.

EGHMSEN

Kyllingburger

289

Med cheddar, pico de gallo, syltet jalapeño og hvitløksmajones.

EGHMSEN

Hovedretter

Steak&Fries

395

Grillet mørbrad med aspargesbønner, peppersaus og pommes frites.

MSESEN

Ukens rett

345

Hver uke lager kjøkkenet en ny hovedrett. Spør din servitør!

MFGHESENSO

Grillet ørret

355

Med brokkolini, potetpuré og hvitvinssaus med rogn og gressløk.

FM

Bangers & Mash

289

Pølse fra Nyyyt med løksjy, grønne erter, syltede sennepsfrø og potetmos.

GHMSEN

Juletallerken

445

Tradisjonell juleribbe, medisterkake, julepølse, solbærbresert rødkål, svisker, bakt eple og kokte poteter.

MSU

Portobello (vegansk)

295

Grillet marinert portobellosopp, puylinser, gresskar, rista poteter og portvinssaus.

MSU

Dessert

Gateu Marcel

149

Fransk sjokoladekake med salt karamelliskrem og kirsebærkompott.

EGHMNM

Is og sorbet

130

Spør din servitør om dagens utvalg.

EMSPOR AV NØTTER

Selskapsmeny

OBS! Kun tilgjengelig for forhåndsbestilling av grupper over 10 personer. Ta kontakt med salg@resthon.no

3-retter 685,- / 3-retter (Vegetar) 485,-
2-retter 485.- / 2-retter (Vegetar) 430,-

Vinpakke (2-retter) 295,- / (3-retter) 425,-

Forrett – velg mellom:

Lettrøkt laksetartar. Med snøfrisk krem, lettsyltet agurk, reddig, gressløk, dill og krutonger.

FM

Gratinert chevre. På brioche toast med saltbakte beter, honning, valnøtter og machésalat.

GHMNV

Hovedrett – velg mellom:

Bresert okseskank. Med potetpuré, karamellisert løk, gulrot og espagnolsaus.

MSU

Grillet ørret. Med brokkolini, potetpuré og hvitvinssaus med gressløk og rogn.

FM

Pannestekt gnocchi (V). Med hvitløk, salvie, brokkolini, sopp, hasselnøtter, hvitvin og brunet smørsaus.

GHMNVSU

Dessert – velg mellom:

Sjokoladepannacotta. Med bringebær og ukens iskrem.

EM

Klassisk crème brûlée.
Med vaniljeis.

EM

Julebordmeny

Må bestilles av minimum tolv personer, og må bestilles minimum fem dager i forveien.

2-retter/3-retter med pinnekjøtt 745,-/ 885,-
2-retter /3-retter med juletallerken/Juletorsk 585,-/ 725,-
2-retters / 3-retter vegetar / 450,- / 595,-

Forrett – velg mellom:

Lettrørt laksetartar, rødbeter, agurk, gressløk, hovmestersaus og smørstekte rugbrødsmuler.

FGHGRMSEN

Rødbet-tartar (vegetar)
Saltbakte rødbeter, sjalottløk, kapers, rømme, gressløk og krutonger.

GHM

Hovedrett – velg mellom:

Pinnekjøtt. Med kålrabistappe, vossakorv, sjy og kokte poteter.

M

Juletallerken. Tradisjonell juleribbe, medisterkake, julepølse, solbærbresert rødkål, svisker, bakt eple og kokte poteter.

M

Juletorsk. Med ertepuré, glasserte gulrøtter, mild sennepssaus, baconsmør og kokte poteter.

M

Portobello (vegetar). Grillet og marinert portobellosopp, puylinser, gresskar, ovnsstekte poteter og portvinssaus.

MSU

Dessert

Riskrem. Hjemmelaget riskrem med kirsebærsaus og ristede mandler.

MNMA

Julebordmeny 2

Må bestilles av minimum tolv personer, og må bestilles minimum fem dager i forveien.

2-retter / 3-retter (Vegetar) 450,- /595,-
2-retter / 3-retter med hjort eller torsk 590,-/735,-

Forrett – velg mellom:

Lettrørt laksetartar, rødbeter, agurk, gressløk, hovmestersaus og smørstekte rugbrødsmuler.

FGHGRMSEN

Rødbet-tartar (vegetar). Saltbakte rødbeter, sjalottløk, kapers, rømme, gressløk og krutonger.

GHM

Hovedrett – velg mellom:

Hjort. Helstekt flatbiff av hjort, karamellisert løkpuré, pepperglassert gulrot, rista poteter og kremet tranebærsaus.

MSE

Juletorsk med ertepuré, glaserte gulrøtter, mild sennepssaus, baconsmør og kokte poteter.

FMSEN

Portobello (vegetar). Grillet marinert portobellosopp, puylinser, gresskar, rista poteter og portvinssaus.

MSU

Dessert

Riskrem. Hjemmelaget riskrem, kirsebærsaus og rista mandel.

MNMA

Gateux marcel. Fransk sjokoladekake med mandeliskrem.

EMNMA

ALLERGENER

EGG (E), FISK (F), HASSELNØTTER (NH), HVETE (GH), MELK (M), SELLERI (SEL), SENNEP (SEN), SESAMFRØ (SES), SKALLDYR (SK), SOYA (SO), SVOVELDIOKSID OG SULFITT (SU), VEGETARISK(V)